Takipte Kalalım! :)

25 Aralık 2010 Cumartesi

Pazar gününe yapsam?

Pazar günleri işçiler ve öğrenciler için tatildir. Hafta sonu,  özellikle pazar günü iple çekilir. Kimi hafta sonunu yatarak geçirir , kimi ders çalışarak(kalan ödeviniz yoksa sakın örnek almayın), kimide ne yapsam diye düşünerek :) Bu yazıda ne yapsam diye düşünenleri potansiyel olarak görüp ,onlara bir mevsim kışsa ne yapılır” diğeri “mevsim yazsa ne yapılır”.kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
Pazar tatilinde ne yapılır konusunu  ikiye ayırmak lazım . Biri ''mevsim kışsa ne yapılır der. diğeri yazsa der hepsini yazdım sizin için.''
Genelde pazar gününe kalkmadan “yarın öğlene kadar döne döne yatacağım” denir ama lafta kalır (: Saat 9′da kalkılır ve o erken  kalkışa sinir olunur  “ulan iş varken kalkamıyorduk,tatildeyiz kimse çağırmadan uyandım” diyerek güne başlanır..
Şimdi yapılacak bir kaç şey var ya da yapılması gerektiğini düşündüğüm bir kaç şey…
Hava karlı ya da yağmurluysa;
İnterneti hobi edinen birisi olarak bütün günümü internet başında geçirebilirim. Bir birinden değerli blog yazarlarının yazılarını okur,  kutsal eksi sölükte yazılanları okur, pazar gününü sandalye başında geçirebilirim.
İnterneti sevmeyenler ,yağmuru sevmeyenler için güzel zaman geçirmenin yollarıda var.  İzlediğiniz bir filmi tekrar izlemek istemez misiniz ? Televizyonu hiç açmayın VCD ,DVD ne bulursanız izleyin ve aklınızda bulunsun; bu günleri düşünerek bir kaç Cd alıp yedeğe koyun.
Eğer karlı havayı  seviyorsanız  fotoğraf çeken;  telefonunuz vardır elbet.
Çıkın dışarı, size güzel gelen herşeyin fotoğrafını çekin , kimse sizeden harika şeyler beklemiyor bunu bilin , sadece zevk için birşeyler yapın.
Eve tek kişilik oyunlar alın mesela puzzel olabilir. Zevkli , eğlenceli ve eğitici bir uğraştır.  Bunu her pazar yapabilirsiniz.
Evde nasıl zaman geçirilir anlattık birazda dışarda ne yapabiliriz ona bakalım.
Eğer hava güneşliyse ;
Yaz havasını çok severim. Pazar günleri dışarda özellikle akşam saatinden sonra zaman geçirmek hoşuma gider.
Kapalı alanlarda pazar keyfi yapmanızı tavsiye etmesemde akşam seanslarında sinemaya gitmenizi tavsiye ediyorum.  Sinemadan çıkınca o atmosfer çok değişik oluyor.
Canınız sıkılıyorsa dışarı çıkın ve tek başınıza parklarda gezin.
Piknik için  uygun arkadaşlarınız varsa etrafı süzerek yakın ateşinizi :) Çimenlere yatın, yuvarlanın …
Pazar günleri , hatırlayacağınız  anılarla dolu , 6 günün açısını çıkartığınız bir gün olsun. Tadi bir haftalık çalışma azminı size verebilecek tadda olmalı. Güzel saatlerin geçtiği, eğlenceli bir gün geçirmeniz dileği ile

Hiç yorum yok: