Takipte Kalalım! :)

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Mutfakta Vakit Kazanmak Istiyorsaniz

Hanımlar bilir… Günün büyük bir bölümü bazen mutfak da geçirilir. Ve bazen bu o kadar çok vaktimizi alır ki zamanın nasıl geçtiğini anlayamayız. Farkında olmadan bakmışızdır ki akşam olmuştur ve kendimize ayırabileceğimiz bir kaç dakikamız bile olmaz. Bu durumdan kurtulmak, işleri biraz daha olsun hızlandırmak isterseniz size bir kaç önerimiz olacak…
- Öncelikle her zaman işlerinizin planını yapmalısınız. Ne kadar planlı olursanız o kadar işi sırayla daha hızlı bir şekilde halledersiniz. Yani her zaman planlı hareket edin.
Mutfakta Vakit Kazanmak Istiyorsaniz
- Mutfak gereçleri nereye konumlandırdığınıza dikkat edin. Örneğin tabak, bardak gibi eşyalar bulaşık makinanızın yakınlarında ki raflarda olsun.
- Düzenli olun. Emin olun yemek yaparken düzenli olmak size oldukça zaman kazandıracaktır. Yemek yapma işlemi bittikten sonra etrafta toplamak zorunda olduğunuz bir yayıntı kalmadıysa zamandan oldukça kazanırsınız.
- Derin dondurucunuzu kullanmayı unutmayın. Yemeğinizi biraz fazla pişirdiyseniz ya da boş bir anınızda daha başka bir gün için yemek yaptıysanız, bu fazla yemekleri kesinlikle derin dondurucuda saklamalısınız. Böylece zamanı geldiğinde gerektiği kadar yemeği buzluktan alıp ısıtırsanız, her şey çok daha çabuk hazır olacaktır.
- Hazır pasta tabanları, milföy hamurları gibi pratik ve kurtarıcı yiyecekleri buzdolabınızda her zaman bulundurun. Hiç beklemediğiniz bir anda zamandan oldukça karlı çıkmanızı sağlayabilirler.

Hiç yorum yok: