Takipte Kalalım! :)

4 Haziran 2011 Cumartesi

Sezonlar Açıldı! Hepsini bir postta topladık!

Ah ah! Sanki hala sonbaharı yaşıyoruz. Bir yaz mevsimine adım atamadık değil mi arkadaşalar? LCWAIKIKI, Wenice, Boyner, Koton, LEVİ'S, Colezione.... Hepsi yaz sezonunu açtı. Şu anda biraz pahalılar bekleyin indirime girmeleri 1-2 ay sürer. Sonra da zaten anca açılmış olur havalar değil mi? Baylar-bayanlar! İçim sıkılıyo artık Ankara'da dışarıya bile çıkamıyorsunuz. Cuma günü bir yağmursuz geçti zaten onda da güzelll bir piknik yaptım. LCWAIKIKI yaz sezonunu çok beğendim bi ara uğramıştım süper şeyler var... Özelliklede böyle çiçekli çiçekli, tiril tiril, cıvıl cıvıl elbiseler gördüm.. Hemen alamadım ama şu aralar babete ihtiyacım vardı. Onu da halletmiş oldum..  Moda dergilerine göz atıyorum şu sıralar da zaten.. Blogumda hep yanımda sağolsun... :)) Heygirl, CosmoGirl vb. vb... Birde içinde tam benlik şeyler varsa amaannnn... Keyfime dicek yok valla alışverişi bile takmam o zaman! Birde kızların kilo verme derdi çıktı yaz diye.. Ben zayıf değilim ama kendimi böyle kabul edebiliyorum. Çünkü çok uğraşıp didinip aç kalıp kilo vermeye çalışanlardan değilim. Sadece az yiyorum ama çok da değil... Şimdi sizlere yaz için moralinizi yerinize getirebileceğini düşündüğüm bi kaç post buldum dergileirn sayfalarında gezinirkene:

Adele, Kelly Osbourne ve diğerleri... Onlar hem kilolu hemde çok mutlu! Kendilerini olduğu gibi kabul eden ve kenide sonsuz güvenen bu kuzlardan biraz taktik kapalım hadi!


(Post:1)

1 Kendi vücutlarını
         tanıyorlar
     Pek çok insan için kendini tanımak , eksikliklerini ve artıklarını bilmek anlamına  geliyor. Oysa insanların kendi vücutlarını tanıması da bir o kadar önemli... Çünkü: kendini olduğun şekilde rahat hissetmelisin... Vücudunu bir düşman gibi değil bir dost gibi görmelisin!

Sırları: Onlar kendi vücutlarını zayıf göstermek için uğraşmıyorlar.Vücutları ile uyumlu şekilde yaşamayı çoktan keşfetmiş durumdalar. Kısacası kilo takıntıları yok :))

Sonuçları: Kendi bedenini iyi tanıyan kızlar, kendilerine yakışanı da, yakışmayanı da çok iyi ayırt ederler. Bu durum kendilerini rahat hissedecekleri kıyafetler bulabilmelerini sağlar  ve etrafta gayet güzel görünürler.

Nefret Ettikleri:  Arkadaşlarının onların yanında kilo veya şişmanlık konuylarını konuşmamak için özellikle kendilerini tutmalarından  nefret ederler! Çünkü zaten kiloları onlar için sorun değilken etraftaki insanların bunu sorun haline getirmeleri gereksizidir!

Ana Fikir: Aynaya baktığında sende bir düşman değil bir dost görmek istiyorsan , onların izinden gitmelisin!


Özgün güzellik
     anlayışına
     sahipler
  Kendi görünümlerini kliplerde ya da dergilerde gördükleri kızlarınkilerle kıyaslamazlar... Bilirler ki onlar moda endüstirisi tarafından üretilmiş yapmacık güzellerdir veya ışığın makyajın etkisi ile güzelleşmişlerdir. Zaten internete baktığında onlar gibi on binlerce güzel bulabilirsin hangisine benzeyeceksin ki?

Sırları:  Kendi vücutlarıyla mutlu olmayı bilen kızlar , kendilerine has özelliklerine önem verirler. Güzelliğin sadece vücut ölçüleriyle olmadığını bilirler.

Sonuçları: Bunlara önem vermeyi başaran kızlar samimi, dışa dönük, etrafları tarafından kabul gören ve sevilen kişiler olurlar. Çünkü onlar güzelliğin gelip geçiçi detaylarına değil kalıcı olanlarına odaklanmışlardır.

Nefret ettikleri: 500 gr alan arkadaşlarının hemen rejime girmesinden ya da genç yaşlarında estetik cerrahiden bahsedilmeseinden nefret ederler!

Ana Fikir: Ekranda, dergilerde gördüğün kusursuz yüzlerle vücutlar bile aslında gerçek hayatlarında öyle değiller! Bunu hiç unutma!


Şimdi bırakalım kilolarımızı bir yere ve biraz moda konuşalım değil mi? Aslında bu yıl 5'den fazla ünlü şarkızı moda tasarımcılığına el attı! Yelda, Ajda Pekkan, Türkan Şoray ve dahası... Bizde şimdi biraz modaya göz atalım dedik :)) Herşeyi bir post altında topladık.

                                            MODA alışveriş (Post: 2)
Cesur adımlar: Rachel Bılson

Rachel gibi bacak dekoltesini seviyorsan, Oysho'nun şort koleksiynunu mutlaka gör! Pastel renklerden leopar desenine kadar her model burada. Moda tasarımcılığına adım atan ünlülerden Türkan Şoray'ın Koton koleksiyonunu es geçme! Yürüyüş yapmayı sever misin? Hafif tasarımıyla üzerinde yokmuş hissi yaratan North Face yağmurluklar, çok işine yarayacak!


Barbie Esintisi: Paris Hilton

Her giydiğiyle olay yaratan Paris gibi farklı olmak istersen, aksesuar seçimlerinde farklılığa yer aç! Bu yzı cıvıl cıvıl renklerle geçirmek için  bu önerilere bir göz gezdir derim... Barbie, göz sağlığını da düşünerek güneş gözlükleri hazırladı. Farkı renkleri de olan bu gözlükleri A101 marketlerde bulabilirisniz. Paris ışında Katy Perry, Lady Gaga gibi isimlerinde kullandığı Triwa Beirut Bazaar saat koleksiyonu oldukça göz alıcı. Hem rahat hemde şık olmayı sağlayan Raton marka babetler, yürüyüşte, partide her daim seninleler...


Şık Şıkıdım: Penelope Cruz

Penelope'nin stili yaz partileri için sana ilham verebilir.. Tabii yaz kapıyı çalabilirse :))  Sende onun gibi zarif bir görüntü yakalamak istiyorsan, Scistore.com'a girerek uçsuz bucaksız renk ve desenler içinden kendine bir elbise seç! Ayağında zarif duracak ve aynı zamanda rahat bir ayakkabu arıyorsan, Arow'un modellerini unutma. Küpeden yüzüğe gösterişli ve tam da yaza uygun takılar işe Guess'in koleksiyonunda seni bekliyor...


İndirim Günlerini Kaçırma! (Post:3)


Her yıl bu aylarda insanın keyfini yerine getiren bir dizi olaylar silsilesi gerçekleşiyor; mağazalara yüzde 20, yüzde 50 ve sonra da yüzde 70’lere varan indirim geliyor! Can sıkıntısına, aşk acısına, dertlere tasalara en iyi ilaçlardan biri değil mi alışveriş:) Hal böyle olunca, bir de üzerine indirimler başladı mı, çok süper oluyor! Aslında, sadece alışverişte değil, farklı zamanlarda, farklı durumlardaki indirimler de insanın keyfini yerine getirebiliyor. Bazen de bu indirimleri bizzat senin yapman gerekiyor! Nasıl mı?

 Mp3 indir Müzikle arası iyi olmayan herhalde yoktur! Evde oturduğun yerden yeni çıkan sanatçıların albümlerini dinlemek, en yeni albümlere ve bilgilerine ulaşmak, şarkı sözlerini görmek ister misin? Üstelik cüz-i bir miktar karşılığında, en yeni parçaları dinleyebiliyorsun. Bu siteler yasal olduğu için, “Virüs bulaşır mı, bir sorun çıkar mı, sanatçıya haksızlık yapıyor muyum” derdi de yaşamıyorsun. Şu anda bu konuda hizmet veren yasal siteler içinde en popülerleri, www.muzi.com.tr ve www.powerclub.com.tr. Mutlaka sen de dene!


%100 indirim Hayatta bazı mutluluklar var ki, onlar bedava. Örneğin, sahil kenarında ya da yemyeşil bir alanda yürüyüş yapmak ve temiz hava almak, bir çocuk parkında sallanmak, onlarla oynamak, dalından koparıp meyve yemek, iyi arkadaşlar edinmek, güzel dostluklar kurmak, aşık olmak, annenin dizine yatıp huzur dolmak… Belki de Orhan Veli’nin dediği doğru… “Bedava yaşıyoruz, bedava/Hava bedava, bulut bedava/Dere tepe bedava/Yağmur çamur bedava…”
Ve galiba, asıl mutluluk bedava olanda:)

İndirimlere dikkat İndirim zamanında bazen insan düşündüğünden çok daha fazla alışveriş yapabiliyor. Dolayısıyla, bu dönemde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var…
* Alışverişe çıkarken ihtiyaçların belirlenmesi, galiba en doğrusu. Sırf indirimde diye, ihtiyacın olmayan, hiçbir şekilde giymeyeceğin bir ürünü alman pek de mantıklı değil.
* İlk girilen dükkandan hemen alışveriş yapmak olmaz. Biraz dolaşıp en uygun fiyata en iyi ürünü seçmeye çalışmak gerek.


* Aslında bu için önceden hazırlık yapmalısın. İhtiyacın olan, beğendiğin ürünü indirimden önce belirler ve fiyatını aklında tutarsan,
indirimler başladı mı fiyat gerçekten inmiş mi, kontrol etme şansın da olur. Böylece kazıklanmazsın:)
* İndirim dönemlerinde diğer zamanlara göre aranılan şeyler kolay bulunmayabiliyor. Özellikle de beden konusunda sorun yaşıyoruz. Bu gibi durumlarda, “daha sonra zayıflarım” diyerek, küçük beden şeyler almamalısın. Yoksa paranı boşuna harcamış olabilirsin!



Süper egonu indirKendine güvenenlere saygımız sonsuz, ama kendini beğenmişlere tahammülümüz pek yok. Eğer sen de egosu tavana vurmuş bir kızsan, artık biraz ayaklarını yere basmalı, süper egonu yarı yarıya indirmelisin. Arkadaşlarından uzun ve dikkat çekici olabilirsin ya da okulun en başarılı kızı, belki de en popüleri… Ne olursan ol, hiçbir zaman mütevazı olmaktan vazgeçme, süper egolu bir kız olma! Kendine tabii ki her zaman güven, ama kibirden uzak dur. Kibirli olmak, hoşgörüsüz davranmak o kadar anlamsız ki! Hepimiz insanız sonuçta. “Kime bu afra tafra” demezler mi sonra:)

Beden indirimi Peki! Kilolarınla mutlu yaşamayı öğrenmelisin fakattt... Sanıeım fazlalıkları atmanın zamanı geldi! Eğer biraz kilo vermek, bir beden küçük kıyafetlerin içine girebilmek istiyorsan, yapman gereken biraz daha yediklerine dikkat etmek, sporu, egzersizi yaşam biçimi haline getirmek, o kadar! Kışın son ayları bunlar, dolayısıyla bu sezon tam zamanı. Yoksa yaz aylarında sızlanmaya başladığında çok geç olacak. Sen iyisi mi, şimdiden sağlıklı olmanın yollarını keşfet ve en kısa sürede beden ölçünde indirim yap. 
* Fitness yapabilir ya da keyif alacağını düşündüğün bir spor dalıyla uğraşabilirsin.
* Fiziksel aktivite, kilo vermede ve formda kalmada en önemli etken. Dolayısıyla uzmanlar, her gün en azından yarım saat orta düzeyde aktivite yapılmasını öneriyorlar. Her gün yarım saat yürümeyi alışkanlık haline getirebilirsin. Vaktim yok bahanesine sığınanlardansan, en azından birkaç basit hareket belirleyerek ders çalışırken verdiğin molalarda harekete geçebilirsin. Mekik çekmek, ip atlamak vs.

 Bu egzersiz işini, günlük yaşamındaki aktivitelerle de yerine getirebilirsin. Örneğin, ev işleri… Yerleri süpürmek, dolabındaki karışıklığı düzeltmek için önce hepsini boşaltmak ve sonra teker teker katlayarak yerlerine yerleştirmek, bulaşıkları makineden çıkartmak ve üst raflara yerleştirmek, dairesel hareketlerle aynaları silmek… Hem annen de bu işe pek sevinecek.

Mideye indirim Sağlıklı yaşam için yediklerine de dikkat etmelisin, özellikle de kış aylarında… Bu sezon mideye indirilecekler listesinde bak neler var:
* Tabii ki öncelikle bol bol meyve. Uzmanlar, kış mevsiminin vücuttaki olumsuz etkisini yok etmek için özellikle C vitamini tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Bu arada, sadece portakal ve mandalina da değil; kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, kivi, maydanoz ve rokada da fazlasıyla C vitamini bulunuyor.
* Hafıza geliştiren, omega 3 açısından zengin olan balığı bol bol tüketmelisin. Hem balık, kemik ve diş gelişimini sağlayan D vitamini açısından da oldukça zengin.

Faturaları indirTelefon faturaların çok mu geliyor? Artık indirimli tarifeye geçmenin zamanı geldi desene! Aslında şu sıralar gsm operatörlerinin çok avantajlı tarifeleri var. Bunları sıkı bir şekilde araştırarak seni kurtaracak olanı bulabilirsin. Eğer bu tarifeler de seni kurtarmıyorsa, senin bir indirim kampanyası başlatman gerekiyor! Biraz daha mesaja yüklenmek, arkadaşlarınla aramalarınızı sırayla yapmak, bazen çağrılarla anlaşmak, daha fazla ev telefonundan konuşmak belki biraz daha cebini rahatlatabilir.


                                                     Kızlarda Olmalı! (Post:4)

altCep telefonun olmasa da olur, eskiden telefon mu varmış:) Ya da hayatın boyunca şapka takmazsan da çok bir şey kaybetmezsin. Deri ceketsiz, bronzlaştırıcısız, hatta parmak arası terliksiz bile hayat geçer. Ama cımbızsız, deodorantsız ya da en yakın arkadaşsız olmazzz! Her genç kızın mutlaka sahip olması gereken şeyler vardır ve "yangında ilk kurtarılacaklar" listesi olmalıdır. Buyur beraber okuyalım!






1- Kırmızı ruj: Her kızın bir gün çarpıcı görünecek dudaklara ihtiyacı olur.

2- Siyah bir elbise: Şüphesiz her rengin kendine has bir güzelliği var. Ama siyah bir elbisenin verdiği zariflik tartışılmaz. Mutlaka olmalı!

3- Cımbız: Küçücük bir "şey" seni sinir etsin istemezsin değil mi? Öyleyse yangında ilk kurtarılacaklar listende cımbız mutlaka yer almalı!

4- Platonik aşk: Kulağa saçma gelse de, bazen acı çekmek de güzeldir. Vallahi güzeldir! Sen bunu bir kenara not et, ileride anlayacaksın:)

5- Tırnak cilası: Doğallıktan yana olsan da tırnak bakımı önemlidir. Erkekler çaktırmasalar da, kızlarda en çok tırnaklara dikkat ederler. Bakımsız tırnaklarla yarışa her zaman 1-0 geride başlarsın.

6- El ve vücut kremi: Pürüzsüz ve yumuşacık bir cildin yoksa ayvayı yersin, bizden söylemesi:)

7- Güneş gözlüğü: Bazen bakışlarını kaçırmak isteyeceğin anlar olabilir. Ya da çaktırmadan çapkınlık yapmak isteyeceğin anlar... En iyi kamuflaj aksesuarı tabii ki güneş gözlüğüdür!

8- Topuklu ayakkabı: Bacaklarını daha düzgün ve boyunu uzun göstermen gereken günler yakındır, ey genç bayan!

9- Deodorant: "Benim doğal kokum gibisi yok" cümleleri bize sökmez. Hele erkeklere hiç sökmez!

10- Bikini: Yoksa sen hala tek parça mayo mu giyiniyorsun? Yaşın ilerledikçe zaten tek parçaya mahkum kalacaksın, sonra çok ağlarsın çoook!

11- Ajanda: Aklına gelen ne var ne yok yazabileceğin ve her daim çantanda taşıyabileceğin boyutta bir ajanda hem ileride sana bu günlerini hatırlatan nostaljik bir anı hem de hayatını pratikleştiren bir arkadaş görevi görür.

12- Günlük: İleride açıp okuyacağın, anılarını biriktirdiğin bir defterin mutlaka olmalı!

13- Sırdaş: Her insanın omzunda ağlayabileceği bir dostunun olması şarttır, şu hayatta! Ve de onların kıymetini bilmek gerekir.

14- Güzel bir gülümseme: İçten, kocaman bir gülümseme ile deliğinden çıkarılamayacak yılan yoktur. Başka küçük oyunlara gerek yok!

15- Geleceğe dair bir hayal: Gerçekleşmese bile en sıkıntılı zamanlarında ayakta kalmana yardımcı olacak bir hayalinin olması nasıl da güç verir insana...

16- Cep aynası: Özellikle dışarıda yemen yemeklerden sonra diş kontrolü için çaktırmadan bakabileceğin ufaklıkta bir ayna, ileride hatırladıkça bile yerin dibine geçmeni sağlayacak anların gerçekleşmesini engeller:)

17- Askısız sutyen: Sutyen askılarının gözükmemesi gereken durumlar için şart!

18- Ezbere okuyabileceğin bir şiir: Şiirle aran pek iyi olmasa bile herkesin zevkine hitap eden bir şiir mutlaka vardır. Yeri gelince ezberden okunan birkaç mısra, tahmininden çok daha etkileyici olabilir. Eh, sana hitap eden şiiri bulmak için de biraz okumuş olursun, fena mı ya:)

19- Uygulayabildiğin bir (en az bir!) yemek tarifi: Erkeğin kalbine giden yolun midesinden geçtiğini hatırlatmamıza gerek yok herhalde!

20- Özgüven: Güzelliğini, zekanı ve sahip olduğun yetenekleri sergileyebilmen için güven şart!


Beslenme (Post: 5)

Ye ye obezite
Kocaman hamburgerleri nefes almadan yiyen, patates kızartmalarını ikişer ikişer yutan minikler nasıl da tatlı duruyorlar, değil mi? Ama bu keyfin, ileride onlar için sorun olacağını bilselerdi, fast food restoranlarının yanından bile geçmezlerdi herhalde… Vücudumuzda bulunan yağ miktarının aşırı derecede artması sonucu oluşan hastalığa “obezite” adı veriliyor. Genellikle çevresel faktörlerden etkilenen genetik bir özellik taşıyor. Bu hastalığın anlaşılabilmesi için bir uzmana gidilmesi ve vücut kitle indeksinin ölçülmesi gerektiğini söyleyen Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Çelik, kilo miktarını boyumuzun karesine böldüklerini anlatıyor: “Kişinin boyu 1.60 cm, kilosu 70 ise, 70 bölü 1.6’nın karesi diyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre çıkan sonuç 18.5 ile 25 arası ise normal, 25 ile 30 arası kilolu, 30 ile 35 arası obez olarak tespit ediliyor.” İkinci olarak vücut yağ yüzdesine bakılıyor. Yani vücudumuzda ne kadar yağ olduğu tespit ediliyor. Çıkan sonuç yüzde 15 ile 20 arısında olursa, normal olarak karşılanıyor.


Neden olur?
Aslında birçoğumuz obezlerin çok fazla yediğini düşünüyoruz! Oysa tam tersi bir durum da olabiliyor! Çoğu, uzun süre aç kalıyor ve öğünlerden bir veya ikisini mutlaka atlıyor. Yemek yedikleri zaman da çok fazla tüketiyorlar. Nedeni, beynimizin aç kaldıktan sonra “kıtlık var” düşüncesiyle yiyecekleri depo etmek istemesi. Bir başka neden de psikolojik sorunlar. Belki sen de fark etmişsindir, çok mutlu ya da mutsuz olduğumuzda yeme sınırlarımızı aşabiliyoruz. Ya patates cipsine sarılıyoruz ya da bir paket çikolatadan alıyoruz hırsımızı. Haliyle beslenme düzenimiz bozuluyor. Beraber zaman geçirdiğimiz arkadaşlarımız ya da ailemizdekiler çok fazla yemek yiyor, üstelik fast-food tarzı besinlerle besleniyorlarsa, “Üzüm üzüme baka baka kararır” mantığından, bu durum bizi de etkiliyor:) Son olarak ise genetik faktörler var. Eğer tiroid hormonlarımız düzenli çalışmıyorsa, kilo vermemiz zorlaşıyor.

Çözüm
Uzman bir diyetisyene başvuran kişiyi sıkı bir ekip çalışması bekliyor. Kan tahlilleri yapılıyor, çıkan sonuçlara uygun bir beslenme programı hazırlanıyor… Yediğinde onu uzun süre tok tutacak ve acıkmasını engelleyecek besinler öneriliyor. Eğer kilo hayatsal bir ciddiyet taşıyorsa ve diyetle bir sonuca varılamıyorsa, kelepçe, balon gibi cerrahi yöntemlerden faydalanılıyor. Ayrıca obeziteyle baş eden kişilerin hayatlarına mutlaka daha fazla hareket katmaları gerekiyor. Asansör kullanıyorlarsa, belirli bir kattan sonra merdivenle inip çıkmaları, okula ya da işe otobüsle gidip bir iki durak önce inip yürümeleri, yemek yedikten sonra evin içinde turlamaları gibi farklılıklar isteniyor.

Portre Koleksiyonu! (Post: 6)

Emma Watson, ne denli başarılı olduğunu kanıtlamaya devam ediyor.


İngiliz ressam Mark Demsteader tarafından portreleri yapıldı. Emma ise olayı; ‘21. yaş günüm için en sevdiğim ressam olan Mark’la kontağa geçtim ki bir tablosunu alabileyim. Fakat kendisi bana, benim portrelerimden bir seri yapmak istediğini söyledi. Önce biraz tedirgin oldum ama sonrasında fikri çok heyecan verici buldum.’ diyerek anlattı. Söz konusu sergi 15 Haziran’da Londra’da sergilenmeye başlayacak. Çeşitli büyüklüklerde toplamda 34 porterisinin yer alacağı sergi hakkında daha fazla bilgi almak için istersen ‘EmmaWatson.com’ adresini ziyeret edebilirsin. Bu arada 21 yaşındaki genç oyuncunun son filmi  ‘The Perks of Being a Wallflower’ın da çekimi devam ediyor. Emma bu filmde Nina Dobrev ve Logan Lerman gibi sevdiğin  oyuncularla birlikte rol alıyor.


Bu günlük 6 post yeter arkadaşlar.. Sınavlarım da bitti! Bu ara hep sizinle olacağımmm :D

Yazılarım Kaynakça: Heygirl Dergisi ve Ben :))




BLogger, Lia

Hiç yorum yok: