Takipte Kalalım! :)

25 Ocak 2011 Salı

Bunu da yaptılar yani!!!

Arkadaşlar! Bu 5. Boyut işi bence insanları salonda koltuklarında öldürebilir. Heee bu arda sinemada yeni boyut 5D artık 3D eskilerde kaldı yeni sinema salonlarında 5D gösteri sistemleri kullanılıyor. İnsanlar 3D de flimde bir şey kırılda yüzüne gelir gibi hisseder ve yüzünü koruma ihityacı duyar! Ama bunun çok daha gelişmişleri çıktığına göre bizim bu cam kırıklarına gerçekten dikkat etmemiz gerekecek. Çünkü bu salonlar gerçek üstüler! ben gitmeyi çok istiyorum. Burda yağmur yağıyorsa kafanız hafif hafif ıslanıyor. Bir gemideyseniz ayaklarınız ın altına taşlar geliyor. Bu durun-mda flim izlemek muhteşem derecede keyifli oluyor...Öncelikle salonlara göz atalım..Salonlar küçük en fazla 10 kişi alan salonlar var. Çünkü bu flimler yakından izlenirse muhteşem oluyorlar.

Bakın insanlar çıldırıyor!Bir flime göz atalım:)



Şuna bakın! Sanki yanınıza geliyor ve ''N'ABER'' der gibi oluyor bu heyecanı bu flimde yaşıyoruz. Ama peki bu bir köpekbalığı flimi yada Jurasic Park olursa...
Bakın resmen sizin yanınıza geliyor...Veee şimdi sizler biraz su ile buluşacaksınız.. Köpekbalığı ekrandan çıkarken biraz su sıçratıyor ve sizi ıslatıyor:)
Yada bunun korkunç yanına bakarsak bir dinazor sizi ağzına almaya kalkabilir de...Değil mi? Şimdi o duyguyu yaşayan bir kaç fotorafa bakalım :S (gülücük koyamam korkuyorum:)


Bakın ağzından çıkan salyalar sizin üstünüze su olarak geliyor... Sİz sanmayın sakın korkma çocuğum hiç bir şey olmuyor diye! Sakın ama sakın gitmeden karar vermeyin derim ben..Bende mutlaka gitmek istiyorum belki bazı blog sahipleri ile buluşup ben bile sizinle gidebilirim:) Ciddiyim Ankara,G.O.P'de oturuyorum:)Bence o çocuklar şu an dua ediyodur ki bizi yemesin:) Öpüyorum sizleri...Vee gitmeniz için bir kolaylık...Benim anlattıkllarımdan pek anlamadıysanız buradaki yazıyı okuyunuz:


ANKARA'da ilk defa Optimum Outlet'de açılan 5D sineması ile her şey çok daha gerçek. 3D sinemasında sadece bazı görüntüler üç boyutlu olarak gösterilirken 5D'de filmi izlerken gerçekten yağmur yağabiliyor, duman efektleri kullanılıyor. Ayrıca izlediğiniz filme göre salon da hareket ediyor.

Bu sinemada özel olarak hazırlanmış ve ortalama 5 dakika süren filmleri izliyorsunuz. Dokuz kişilik bir sinema salonunda gösterilen filmleri izlerken emniyet kemerinizi takmadığınız ve koltuk önlerindeki tutacakları sıkı sıkıya tutmadığınız takdirde koltuğunuzdan düşebilir ya da yaşadığınız sarsıntıdan dolayı dışarıya çıktığınızda hafif bir baş dönmesi yaşayabilirsiniz. 3D'den çok farklı olan 5D sinemalarında yarasalar, köpekbalıkları size çok daha yakın.

Seçtiğiniz filmde yağmur sahnesinde gerçekten ıslanabilir, bir anda etrafınızı saran dumanlar içerisinde kalabilirsiniz. 5D sinemasının hemen dışında kurulan televizyonlar ile siz içeride bu korku dolu, hareketli saatleri yaşarken arkadaşlarınız dışarıdaki bu ekranlardan sizi izleyerek gülme krizine tutulabilir.

Uzay Yolu, Korku Tüneli, Su Altı Yaratıkları, Rollercoaster Safari, Uzayda Yarış 5D sinemasında sizleri bekleyen filmler.

Son hız çıktığınız bir tünelde sıkı tutunmadığınız taktirde koltuğunuzda oturmakta zorlanabilirsiniz. Bunun için hamileler, tansiyonu olanlar, bel ve boyun ağrısı yaşayanlar ve beş yaş altı çocukların 5D sinemalarına girmeleri önerilmiyor.
biggrin.gif
  •  5 dakikalık flim 7,5 Tl (9 koltuk 3 sıra 3 koltuk)


  • Salon için yaklaşık 1,5 milyon $ harcanmış.
  • Dikkat! Bağırmaktan sesiniz kısılabilir.. biggrin.gif






Hiç yorum yok: