Takipte Kalalım! :)

5 Haziran 2011 Pazar

Uzman Gözüyle Değerlendirilsin... uzmangozuyle@hotmail.com

Selam Bloggerlar... Dergilerin sayfalarında yine bir yolculuğum vardı :)) Bu sırada Uzman Gözüyle bölümünü gördüm ve dikkatimi çekti! Bende oradaki sorunları ve bulunan önerileri okumaya başladım. Uzman Dr. Sena Gürler gerçekten çok iyi şeyler yazmış. Ben de gönderdim sorunlarımı ve işte aldığım e-mail...Tabi ben tan olarak e-mail'i yazmadım :))

Lia:
Merhaba! Benim bir sorunum var. Arkadaşlarım benimle ilgilenmiyor ve beni sevmiyorlar... Okulda yanlız kalıyorum! Sence ne yapmalıyım?

Sena Hanım:

Bu durumu öğretmenine hemen bildirmemelisin. Önce arkadaşlarınla bir konuşmayı dene! Onlara neden seni istemediklerini sor. Eğer senin için bi cevap değilse onlarla konuşma şimdi öğretmeninle ve ya rehber öğretmeninle bu konuyu görüşebilirsiniz. Sende kendini onlara sevdirebilmek için yırtınma! Onlar kendilerini popüler zanneden yapmacık kızlardır. Derslerine odaklan ve bu konuyu çok kafana takma! Eğer gerçekten çok yanlız kalıyor ve sıkılıyorsan da biraz oturup düşünmelisin, acaba sorun bende mi diye? Eminim bir muhakeme ile arkadaşların ile aran düzelecektir. :)

Evett! İşte böyle. Artık her sorunum olduğunda Sena Hanım'a yazıyorum... Çok rahatlatıcı oluyor en az 1-2 gün içinde ceveabınız geliyor... Ben çok yazdım ve sağolsun hepsini özenle cevaplamış. Buradan kendisine Sevgiler yolluyorum... Her konuda yazabilirsiniz.. Eğer sizinde böyle bir şeye ihtiyacınız varsa bir e-posta ile derdinizi anlatabilrisiz... İşte e-mail adresi: uzmangozuyle@hotmail.com :)) Dökün içinizi: Aşk mı? Okul mu? Arkadaşlık mı? Aile mi? Hepsini sizin için cevaplar ve sorunları çözer...

Bence yazın! Küçük küçük sorunları dert etmeye değmeyeceğini anlayacaksınız. Tavsiyeleri gerçekten çok güzel!


BLogger, Lia

2 yorum:

Şirin00 dedi ki...

Selam.Benim en yakın arkadaşım beni çok kıskandığı için sürekli saçma sapan yalanlar uyduruyor ne yapmalıyım?
Şirin00

Lia dedi ki...

Selam Şirin00!
Senin yerine e-mail yolladım Sena hanıma... Cevabım isee...

Şirin00 öncelikle arkadaşınla konuşmalısın! Kıskanmak kelimesi uygun mu gerçektende? Sakın ona yalancı, kıskanç diye hitap etme! Seninle iyi anlaştığını anlıyorum. Eğer arkadaşının kıskanması ve yalanları gerçekten çok oluyorsa. Arkadaşlık konusunda onunla bir görüşme yapmalısın. Onunla düzgün ve yanlız konuşmaya çalış. Uydurduğu yalanlara senin inanmadığın ve çevrendekileri de buna inandırdığını düşünüyorum. Arkadaşın ile olan bu problemin düzelmezse arkadaşın ile konuşmanı bitirip, arkadaş olamayacağını söylemek en son seçim olacaktır. Söylediklerini dikkate almamalısın! Bu konuda başka yapabileceğim bir şey yoktur. Özür dilerim. Umarım sorun çözülür.